Tilstoppet kloak

 

Hvis du er boligejer, så har du sikkert oplevet du sikkert prøvet at dit afløb ved vasken i køkkenet eller toilettet. Det kan også være dit toilet er blevet mere stoppet og har svære ved at skulle ud. Afløbet i din brusekabine kan også begynde af lugte ulækkert og vandet kan havde svært ved at løbe ud.

Disse problemer begynder ofte i små tings afdelingen. Hvis man ikke tager hånd om det tide, kan der i sidste ende opstå en stor prop af slam og dermed ende med en tilstoppet kloak. Dette kan gøre rensningen af din kloak mere omfattende. 

Forskel på kloakspuling og slamsugning?

Klakspuling er den milde form form rensning af din kloak og afløb. Her renses mindre forstoppelser og skidt, samt belejringer på kloakrørene. Dette er med til at forebygge, at der kommer en stor prop af slam i din kloak og dermed undgår en tilstoppet kloak.
En slamsugning er en metode, hvoraf det tager det grove snavs i kloakken. Dette er en større form for lastbil, hvor der monteret en stor slange på, som så suger alt det store kloakslam op i tanken på lastbilen. Dette er den mest effektive måde at rense kloakker på og nogle gange er det en nødvendighed for at din kloak vil fungere ordentligt igen.
kloakmester københavn kloakrør
kloakspuling

Hvornår skal du bruge spuling eller slamsugning?

Det anbefales at du få lavet et service på din kloak en gang hvert eller hvert andet år. Til service af din kloak vil der blive bl.a. blive udført en højtryksspuling af din kloak. Dette er med til at forebygge en større prop af fedt, slam og andre ulækre ting, som kan tilstoppen kloakken på længere sigt.

 

Har du har en kloak som hurtigt bliver stoppet igen, hvor der har været en kloakspuling? Så er det i sådan en situation, hvor du skal ringe efter en slamsuger. Slamsugeren tager alt snavs med sig og fjerne alle fedtpropper. 

Hvordan kan du ellers undgå at få en tilstoppet kloak?

For at passe bedre på din kloak kan du prøve at formindske fedt i afløbet af køkkenvasken. I en køkkenvask er det f.eks. stegefedt fra panden, når man laver mad eller når man vasker panden op. Så ryger alt stegefedtet ned i afløbet. Selve stegefedtet kan størkne i afløbet, når det bliver afkølet. Her anbefales det, at man tager nogle stykker køkkenrulle og tørre fedtet af panden, inden man tager den i vasken og vasker den op. 

Kloakrør hvor der kommer vand og slam ud af som et resultat af kloakrensning i københavn
Kloakmand i orange refleksvest som udfører kloakrensning

Rensning af din tilstoppede kloak

Hvis du du begynder at få en stoppet kloak, så anbefaler vi at du tager hånd om det inden problemet udvikler sig. Vi råder til du ringer til en autoriseret kloakmester, som kan komme ud og efterse din kloak. Uanset problemets størrelse, vil det altid en god ide at ringe til autoriseret kloakmester, da det ofte kan være et ulækkert selv at rode med.
Derudover er der forskellige lovkrav for hvordan en kloak skal renses. Det kan f.eks. være at det er at problem, som stammer helt ude fra hovedkloakken på din villa vej. Når det er hovedkloakken som er problemet, skal der ringes efter en slamsuger.
Husk altid selv at tænk over hvad du hælder i dine afløb i hverdagen. På den måde kan du selv forebygge det meste. Hvis dit afløb bliver ved med at lugte eller være stoppet, så ring efter en autoriseret kloakmester og få et uforpligtende tilbud.
Kloakrensing